İngiltere, sığınmacılara kapılarını açmaya başladı

İngiltere, gelecek 5 yıl içinde kabul edeceği 20 bin Suriyeli sığınmacıdan ilk grubun ülkeye geldiğini açıkladı.

Haberler 23.09.2015 - 12:08

İngiltere Hükümeti, 2020 yılına kadar Türkiye, Lübnan ve Ürdün sığınma kamplarından alacağı 20 bin Suriyeli sığınmacıdan ilk grubun ülkeye geldiğini duyurdu. Ancak ilk olarak kaç sığınmacının geldiği ve hükümetin yeniden yerleştirme programı kapsamında nereye yerleştirildiği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile beraber yürütülen ‘Savunmasız İnsanları Yeniden Yerleştirme Planı' kapsamı dahilinde bir grup sığınmacının ülkeye geldiği belirtildi. Bakanlık ayrıca, sığınmacıların ülkeye alınması konusunda UNHCR ve yerel idarelerin de birlikte çalışma içerisinde olduğunu bildirdi.  
 
İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle birlikte yüzleştiği göçmen krizine çözüm arayışları kapsamında, 2020 yılına kadar toplam 20 bin sığınmacıya ülke topraklarının kapılarını açacağını açıklamıştı. Başbakan Cameron, kabul edilen sığınmacılar arasından önceliğin savunmasız ve kimsesiz kalmış çocuklara verileceğini vurgulamıştı. Ayrıca, İngiltere Hükümeti’nin 2014'ün başında hazırladığı 'Savunmasız İnsanları Yeniden Yerleştirme Planı’nın, 2020'ye kadar uzatıldığı, söz konusu plana Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki sığınma kamplarında yaşayan Suriyeli sığınmacıların dahil edileceği duyurulmuştu. İngiltere, program dahilinde son bir yıl içinde toplam 216 mülteciye kapılarını açmıştı.  
 
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin içişleri bakanları, dün Belçika’nın başkenti Brüksel’de Suriyeli sığınmacılara yönelik yaptığı toplantıda, toplam 120 bin mültecinin gelecek iki yıl içerisinde Avrupa ülkeleri arasında dağıtımı konusunda anlaşmaya varıldı. Söz konusu karara ilişkin bugün İngiltere Başbakanı David Cameron’ın ise Brüksel’e gitmesi bekleniyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız