İran'da "devlete karşı silahlı isyan"la suçlanan 3 mahkum idam edildi

İran'da terör örgütü kabul edilen "Hizbu'l-Furkan" adlı selefi gruba üyelik yoluyla devlete karşı silahlı isyan suçunu işlemekle suçlan 3 mahkumun cezası infaz edildi.

Haberler Anadolu Ajansı 03.01.2021 - 07:57

İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı (Hrana), Hamid Rastbala, Kebir Saadet Cihani ve Muhammed Ali Arayeş adlı 3 mahkumun Meşhed kentindeki Vekilabad Cezaevi'nde idam edildiğini duyurdu.

Ülkede terör örgütü kabul edilen selefi "Hizbu'l-Furkan ve İran Ehli Sünnet Ulusal Dayanışma Cephesi adlı gruplara üyelik üzerinden "devlete karşı silahlı isyan" suçlamasıyla yargılanan söz konusu kişiler, geçen yıl ağustos ayında Meşhed Devrim Mahkemesi tarafından idama mahkum edilmişti.

İdam kararlarını eleştiren uluslararası insan hakları kuruluşları yargı sürecinin şeffaf olmadığını ifade ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız