İran'da polis karakoluna saldırı

İran'da Sünni Arap nüfusun yoğun olarak yaşadığı Ahvaz kentinde polis karakoluna saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis yaşamını yitirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.04.2015 - 14:15

İran'ın Huzistan eyaletinin yönetim merkezi Ahvaz kentinde polis karakoluna düzenlenen silahlı saldırı sonucu 3 polis hayatını kaybetti.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Ahvaz kentinin Gambue Parkı'ndaki polis karakoluna sabah saatlerinde kimliği belirlenmeyen kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis ölürken, 2'si de yaralandı.

GERGİNLİK MART AYINDA BAŞLAMIŞTI

Geçtiğimiz mart ayı içerisinde Ahvaz'da bir futbol maçı sonrası başlayan toplumsal olaylar kısa sürede yönetim karşıtı gösterilere dönüşmüştü.

Sünni ve Arap nüfusun yoğunlukta olduğu Ahvaz'da İran polisinin müdahalesi sonrası güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Yunus Asakareh isimli bir Arap gencin, İran polisi tarafından öldürülmesi olayların fitilini ateşlemişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız