'İran'ı Türkiye ve Çin kurtarıyor'

Nükleer programından dolayı Birleşmiş Milletler'in ekonomik yaptırım uyguladığı İran'a, Türkiye ve Çin'in gizli mali yardım sağladıkları iddia edildi.

Haberler 20.02.2012 - 11:14

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin Batılı güvenlik yetkililerine dayandırılarak verdiği haberde, BM'nin nükleer programıyla ilgili uyguladığı yaptırımlardan kurtarmak için Türkiye ve Çin'in İran adına bankacılık faaliyetleri yaptığını yazdı.

Batılı güvenlik yetkilileri, İran Merkez Bankası'nın, ülkenin ekonomisini ayakta tutmak için Çin ve Türkiye'de çok sayıda finansal kurumu kendi çıkarları için kullandığını belirtti.

'KANITLAR VAR'
Gazete, ABD Hazine Bakanlığı yetkililerinin Türkiye'den Almanya bankalarına yapılan çok sayıda işlemin, gerçekte Tahran tarafından kontrol edildiği yönünde kanıt buldukları bilgisine yer verdi. Çin'in de İran'dan satın aldığı petrol karşılığında ödemesi gereken parayı İran adına ihtiyaç duyulan malları almak için kullandığı belirtildi.

Gazete ayrıca, Avrupa ile sıkı ticari ilişkilere sahip Türkiye'nin Tahran’la da diplomatik ilişkilerini iyi tuttuğuna vurgu yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız