IŞİD Bağdat'ta saldırdı: 70 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şiileri hedef alan intihar saldırılarında en az 70 kişi öldü. IŞİD militanları Bağdat'a 20 kilometre uzaklıktaki Ebu Gurayb'ta da Irak ordusuyla çatışmaya girdi.

Haberler ntv.com.tr, NTV Haber 28.02.2016 - 17:16 Son Güncelleme : 29.02.2016 - 00:24

İntihar bombacıları, Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şiilerin çoğunlukta olduğu Sadr semtinde motorsikletlerle kalabalığın arasına daldı.

Üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettiren saldırganlar en az 70 kişinin ölümüne 100 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Sadr semtindeki saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

IŞİD militanları, Bağdat'a 20 kilometre uzaklıktaki Ebu Gurayb'ta da Irak ordusuyla çatışmaya girdi. 18 kayıp veren Irak ordusu, IŞİD militanlarını püskürtmeyi başardı.

Irak'ta Sadr hareketinin lideri Mukteda es-Sadr silahlı milislerin IŞİD saldırılarına karşı Bağdat'ı korumaya hazırlıklı olmasını istedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız