IŞİD, Ürdünlü pilotu diri diri yaktı

IŞİD, Ürdünlü pilotu bir kafesin içinde diri diri yaktığı görüntüleri yayınladı. Ürdün'den IŞİD'in bu vahşetine çok sert yanıt geldi. Ürdün, ellerindeki tüm IŞİD mensuplarının idam edileceğini bildirdi ve pilotun bir ay önce öldürüldüğünü öne sürdü.

Haberler NTV Haber 04.02.2015 - 00:54

IŞİD yayınladığı ve Ürdünlü pilot Muath al-Kasaesbeh'in ait olduğu iddia edilen videoda, pilot bir kafesin içine kapatılarak militanlar tarafından canlı canlı yakılıyor.  

24 Aralık'tan bu yana IŞİD tarafından esir tutulan Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh'in infaz görüntülerinin bulunduğu videoda kafesin içine kapatılan turuncu kıyafetli pilot yakılarak infaz ediliyor.

IŞİD'in salıverilmesini istediği Iraklı kadınla takas için Ürdün, pilotun hayatta olduğuna dair garanti istemişti

İDAM EDİLECEKLER

Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığından, IŞİD'in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi öldürmesinin ardından, arasında örgütün pilot karşılığında salıverilmesini istediği Sacide el-Rıvaşi ile "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin de bulunduğu Ürdün hapisanelerindeki üst düzey 6 IŞİD mensubunun idam edileceği bildirildi. Ürdün yönetimi ayrıca, pilotun bir ay önce öldürüldüğünü, görüntülerinin yeni yayınlandığını iddia etti.

Ürdün Kralı Abdullah, haberi Washington'da aldı. Ziyaretini yarıda keserek ülkesine döndü. 

Amman yönetimi IŞİD'e yönelik, güçlü, kararlı ve yeri göğü inletecek bir karşılılık verileceği sözünü verdi. Ürdün ordusuysa pilotun intikamının alınacağını ve sorumluların cezalandırılacağını açıkladı.

Oğullarının öldürüldüğü haberini alan Ürdünlü pilot Muaz El-Kesasibe'nin ailesi yasta.

ABD Başkanı Barack Obama, hem aileye hem de ürdün halkına baş sağlığı dileklerini iletti.

26 yaşındaki pilotun kullandığı uçak, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e yönelik operasyonu sırasında 24 Aralık'ta Suriye'de düşmüş, pilot IŞİD tarafından esir alınmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız