İspanya'da şiddetli yağış 3 can aldı

İspanya'nın kuzeyindeki Asturias ve Cantabria bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberler Anadolu Ajansı 24.01.2019 - 21:45

İspanya'nın kuzeyindeki Asturias ve Cantabria bölgelerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına 3 can aldı.

Asturias Özerk Yönetimi Hükümeti tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağış ve fırtınanın bölgedeki bazı köy yollarında çok ciddi hasara yol açtığı belirtildi. Çöken yol ve toprak kaymalarının neden olduğu trafik kazalarında 3 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Bölgede yaklaşık 20 yolun trafiğe kapandığı, 15 okulda da eğitime ara verildiğine de işaret edildi.

Cantabria Özerk Yönetimi Hükümeti Başkanı Miguel Angel Revilla da kötü hava şartları nedeniyle bu sabah binden fazla kişinin sivil yardım ekiplerinden yardım istediğini söyledi.

Revilla, tüm bölgede alarma geçtiklerini, özellikle su seviyesinin yükseldiği nehirlere yakın yerleşim yerlerinde halkın büyük endişe duyduğunu ifade etti.

Yağışlar nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastığını, tarım arazilerinin sular altında kaldığını anlatan Revilla, en çok hasar gören yerleri felaket bölgesi ilan ederek İspanyol devletinden maddi yardım isteyeceklerini de kaydetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız