İspanya'dan Türkiye'nin iade talebine ret

Türkiye'nin talebi üzerine 3 Ağustos'ta Barcelona'da tutuklanan gazeteci-yazar Hamza Yalçın hakkındaki iade talebi reddedildi.

Haberler 29.09.2017 - 17:58

Türkiye'nin uluslararası polis teşkilatı Interpol aracılığıyla aradığı Hamza Yalçın'ın durumuna dair açıklama İspanyol hükümet sözcüsünden geldi.

Hamza Yalçın'ın serbest bırakıldığını belirten sözcü, İspanyol yasalarına göre mülteci statüsündeki bir kişinin sınırdışı edilemeyeceğini duyurdu.

59 yaşındaki Hamza Yalçın 1984'te İsveç'e sığınmış, 2006'da da İsveç vatandaşlığına hak kazanmıştı.

Nisan ayında Türkiye'deki bir dergide yayımlanan makalesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla dava açılan Yalçın hakkında, yine aynı dergideki makalelerinde terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla 2 dava bulunuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız