İsrail: Amaç insani yardım değildi

Türkiye'nin çağrısıyla olağanüstü toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde söz alan İsrailli diplomat, 'askerlere bıçak, sopa ve diğer silahlarla saldırdılar" dedi.

Haberler 31.05.2010 - 23:35

İsrail'in BM Temsilcisi, İsrail komandolarının baskınına uğrayan Gazze'ye yardım gemilerindeki gönüllülerin amaçlarının insani olmadığını ileri sürdü.

İsrail'in BM nezdindeki büyükelçisinin yardımcısı Daniel Carmon, BM Güvenlik Konseyi'nde sona eren toplantıda yaptığı açıklamada, "Medya tarafından Gazze'ye insani yardım konvoyu olarak takdim edilse de, bu gemilerin amacı insani yardım değildi" dedi.

İsrailli diplomat, "Hangi insani eylemci Birleşmiş Milletler'i, Kızılhaç ve uluslararası alanda tanınan diğer kuruluşları baypas etmek ister? Hangi barış eylemcisi uluslararası hukuka uygun şekilde gemiye binen askerlere saldırmak için bıçak, sopa ve diğer silahları kullanır?" iddiasında bulundu.

İsrail'de insani kriz bulunmadığını söyleeyn Carmon, Filistin topraklarına gönderilecek yardım malzemelerinin izin verilen geçiş noktalarından geçmesi gerektiğini belirtti.

Carmon, Gazze Şeridi'nin Filistin yönetimini güç kullanarak deviren teröristlerin işgali altında olduğunu ve oraya silahların deniz yoluyla dahil sürekli girdiğini ileri sürdü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız