İsrail bakanı Filistin'e sokmadı

İsrail, Güney Afrika Yüksek Öğrenim Bakanı Nzimande'ye Filistin'i ziyareti için vize vermedi.

Haberler Anadolu Ajansı 24.04.2015 - 06:06

RAMALLAH - İsrail'in, Güney Afrika Yüksek Öğrenim Bakanı Blade Nzimande'nin Filistin'i ziyaretini, vize vermeyerek engellediği bildirildi.

'Asya-Afrika Zirvesi' çerçevesinde Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Nzimande ile yayımladığı ortak basın açıklamasında, "İsrail, 25-28 Nisan'da Filistin'e gelmesi kararlaştırılan Nzimande'nin ziyaretini engelleyerek, zirvedeki tüm katılımcılara apaçık bir ırkçılık mesajı veriyor" ifadesini kullandı.

Nzimande de İsrail'in kendisi ve beraberindeki heyete Filistin'e geçiş için vize vermediğini belirterek, "İsrail, özgürlük, adalet ve bağımsızlık için mücadele eden Filistin halkının yanında durduğumuz için bizi bu şekilde cezalandırmaya çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'den ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız