İsrail yine ev yıkarak cezalandırdı

İsrail askerleri kasım ayında iki İsrail vatandaşını öldürmek suçlamasıyla tutukladığı iki Filistinlinin El Halil'deki evini yıktı.

Haberler Anadolu Ajansı 23.02.2016 - 10:32

Filistin emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, iki İsrail vatandaşını öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan Muhammed el-Hurub ve Raid Mesalime'nin Batı Şeria'da yer alan El Halil kentindeki evleri İsrail güçleri tarafından yıkıldı.

Görgü tanıkları, yıkım esnasında İsrail askerleriyle Filistinliler arasında arbede yaşandığını, askerlerin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak müdahalede bulunduğunu aktardı.

Hurub ve Mesalime İsrail vatandaşlarını öldürdükleri gerekçesiyle Kasım 2015'te tutuklanmıştı.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle geçen yıl ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız