İsrail'deki uçaklar Lübnan'a geçecek

İsrail'in Karmel bölgesindeki yangına müdahale eden Türk uçakları yarın da Lübnan'a geçerek yangın söndürme faaliyetlerine katılacak.

Haberler Anadolu Ajansı 05.12.2010 - 21:59

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Lübnan Başbakanı Saad Hariri bugün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak kontrol altına alınamayan yangın için yardım talebinde bulundu. Bu çerçevede İsrail'deki yangın söndürme faaliyetlerinde görev alan iki Türk uçağı yarın sabah Lübnan'a geçerek bu ülkedeki söndürme çalışmalarına katılacak. Türk uçakları böylelikle ''hukuken halen savaş halinde bulunan iki ülkenin (İsrail ile Lübnan)'' birinden kalkıp, diğerine geçecek.

Uçaklar, İsrail'in tarihindeki en büyük yangının kontrol altına alınmasının ardından, komşu Lübnan'da hava koşullarından dolayı çıkan ve kontrol altına alınamayan orman yangınlarına müdahale edecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız