Japonya, Somali'de yabancı gemileri koruyacak

Japon meclisi, Somali açıklarındaki korsanlık girişimlerine karşı savaş gemilerinin ticari gemileri korumasına ilişkin bir yasayı kabul etti.

Haberler Anadolu Ajansı 19.06.2009 - 12:40

Japon yetkililer, Japon savaş gemilerinin kendi gemilerinin yanı sıra yabancı gemileri de koruyabilmek için eşlik etmesine izin veren yasa tasarısının meclisin alt kanadından geçtiğini açıkladı.

Somali açıklarındaki ortak operasyon kapsamında, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk defa uluslararası mücadeleye katılan Japonya, bölgeye 2 destroyer, 2 keşif uçağı göndermişti. Korsanlarla mücadeleye katılan yaklaşık 550 Japon askeri personeli, kendini savunmak ya da olağanüstü durumlarda silah kullanabilme yetkisine sahip.

Siyasi istikrarsızlık içindeki Somali'nin denetleyemediği kara sularında ve açıkta yalnızca geçen yıl 100'den fazla gemiye korsanlar fidye amaçlı saldırılar düzenlemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız