Kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı

İtalya, son 10 gün içinde ikinci kez kaçak göçmen faciasına tanıklık etti. Lampedusa Adası açıklarında kaçakları taşıyan tekne alabora olması sonucu en az 34 kişi hayatını kaybetti.

Haberler 11.10.2013 - 20:35

Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya gitmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne daha Akdeniz'de battı.

İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında batan teknedeki 250 kişiyi kurtarmak için sahil güvenlik ekipleri seferber oldu. Malta'dan ekipler de kurtarma çalışmasına destek verdi.

Teknede bulunan göçmenlerin büyük bölümü kurtarıldı. Ancak aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi boğularak öldü.

İlk bilgilere göre; 34’ün üzerinde göçmen yaşamını yitirdi.

"Akdeniz kaçak göçmen mezarlığına dönüyor" diyen Malta Başbakanı, Avrupa Birliği’nin bu dramı önlemek için acil adımlar atmasını istedi.

Teknenin akşam saatlerinde arızalandığı, yolcuların bölgeden geçen uçağın dikkatini çekebilmek için bir tarafında toplanması sonucu alabora olduğu tahmin ediliyor.

Geçen hafta da kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin yine Lampedusa açıklarında batması sonucu, en az 319 insan can vermişti.

500'ü aşkın göçmen taşıyan tekneden sadece 155 kişi kurtulabilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız