Kadın adaylara konuşma ve fotoğraf yasağı

Suudi Arabistan'da 12 Aralık'ta yapılacak yerel seçimlerde kadınlar da aday olabilecek. Ancak kampanya dönemi için kadın adaylara sıradışı kısıtlamalar getirildi. Kadın adayların broşürlere fotoğraf basması ve yabancı erkeklerle doğrudan konuşması yasak

Haberler NTV Haber 14.10.2015 - 16:23

Arab News'un haberine göre, Suudi Arabistan Seçim Komisyonu ülkede kadınlarla ilgili birçok yasağın hala geçerli olduğunu hatırlattı.

Suudi Arabistan yönetimi, adaylıklarını koyan 366 kadına seçmenlerle doğrudan konuşmamaları uyarısında bulundu.

Ayrıca kadın adaylar kendileri adına seçim kampanyası yapmak için erkek temsilci atamak zorunda. Aksi halde 2 bin 600 dolar para cezasına çarptırılacaklar.

Kadın adayların seçim broşürlerine fotoğraflarını bastırmaları da yasaklandı. Suudi Arabistan'daki yerel seçimlerde ilk kez kadınlara seçme ve seçilme hakkı veriliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız