Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Lukonde istifa etti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Başbakanı Jean-Michel Sama Lukonde istifasını Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’ye sundu.

Haberler Anadolu Ajansı 21.02.2024 - 05:40

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Lukonde’nin kendinin ve hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanı Tshisekedi’ye sunduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Tshisekedi’nin Başbakan ve Hükümetinin istifasını kabul ettiği belirtilen açıklamada, mevcut hükümetin yeni hükümet atanana kadar askeri görevleri yerine getirerek göreve devam edeceği duyuruldu.

Lukonde, Şubat 2021’den bu yana başbakanlık görevini yürütüyordu.

KDC’de 20 Aralık 2023’de düzenlenen cumhurbaşkanı seçimini, oyların yüzde 73,34'ünü alarak kazanan Tshisekedi, 20 Ocak’ta yemin edip ikinci dönem için KDC'nin cumhurbaşkanı olmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız