Kriz bazı devletlerin sonu olacak

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, küresel ekonomik krizin bazı devletlerin sonu olabileceğini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.04.2009 - 12:48

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Londra'da yapılacak G20 zirvesi öncesinde İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan makalesinde, küresel ekonomik kriz için önlem alınmaması durumunda, dünya genelinde sosyal kargaşa çıkabileceği ve bazı devletlerin batabileceği uyarısında bulundu.

''Finansal kriz olarak başlayan şey küresel ekonomik krize dönüştü, daha kötüsünün olmasından korkuyorum'' diyen Ban, ''gittikçe artan sosyal huzursuzluğun, büyük bir siyasi krize yol açmasından, sonrasında da güçsüzleşen hükümetlerin ve liderleri ile geleceklerine dair umutlarını kaybetmiş kızgın halkların ortaya çıkmasından endişe ettiğini'' söyledi.

Küresel ekonomik krizden, yoksul ülkelerin ''tehlikeli bir hızla'' etkilendiğini belirten Ban, ''Dünya genelinde bir iyileşme sağlayamazsak insanlığın gelişimi noktasında korkunç bir felaketle karşılaşacağız'' ifadesini kullandı.

Batan bankalarla batan ülkeler arasında ince bir çizgi olduğuna dikkati çeken Ban, ''Bu çizgiyi geçince başımıza geleceklerin sorumlusu biz olacağız'' diyerek ''gerçek anlamda küresel bir teşvik paketi'' çağrısında buldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız