Küba'da 'Castro' dönemi sona erdi: yeni Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel

Küba'da 60 yıl sonra yeni bir dönem başladı. Küba Devlet Başkanı Raul Castro yerini başkan yardımcısı Miguel Diaz-Canel'e bıraktı.

Haberler ntv.com.tr 19.04.2018 - 17:12 Son Güncelleme : 19.04.2018 - 17:25

Raul Castro'nun yeniden aday olmadığı devlet başkanlığı için Miguel Diaz-Canel'i tek aday gösteren meclis, Küba'nın yeni devlet başkanını seçti.

Seçilmesinin ardından konuşan Küba'nın yeni devlet başkanı Miguel Diaz-Canel, Raul Castro'nun Küba Devrimi'nin doğal lideri olarak kalacağını söyledi.

Küba'nın dış politikasında bir değişikliğe gitmeyeceklerini belirken Diaz-Canel, "Bizi eşit olarak kabul edenlerle her zaman diyaloğa açığız" dedi.

YENİ LİDER DEVRİMDEN SONRA DOĞDU

20 Nisan 1960 doğumlu Miguel Diaz-Canel, 58'inci yaşgününden bir gün önce Ulusal Meclis tarafından Küba'nın yeni lideri seçildi.

Diaz-Canel, ülkenin kurucu kadroları içinde yer almayan, 1959'daki devrimden sonra doğan ilk lider oldu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız