Kuzey Kore'nin Covid-19 salgınıyla imtihanı: Bir günde 232 bini aşkın vaka

Kuzey Kore pandemi başından bu yana ilk Covid-19 vakasını geçen hafta bildirdi. Son 24 saatte 232 bini aşkın ateş semptomu gösteren yeni vaka bildirildi.

Haberler NTV Haber 18.05.2022 - 14:42

Bir günde 232 bin 880 kişinin yüksek ateş belirtisi gösterdiği açıklanırken kaç kişinin Corona virüs testinin pozitif çıktığı belirtilmedi. 6 kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.

İktidardaki İşçi Partisi'nin toplantısına başkanlık eden Kuzey Kore lideri Kim Jong un, hükümet yetkililerinin salgınla mücadele etme yöntemini eleştirdi.
Kim Jong un, Hükümet'in salgınla mücadele etme yöntemini eleştirdi.
Kim, "Devletin krizle başa çıkma kapasitesindeki olgunlaşmamışlık pandemi ile mücadelede zorlukları artırdı" ifadelerini kullandı.

İlk vakanın bildirilmesinden bu yana Kuzey Kore 1 milyon 700 binden fazla ateş belirtisi gösteren hasta ve 62 can kaybı açıkladı.
Kuzey Kore'de bir günde ateş belirtisi gösteren 232 bini aşkın vaka bildirildi. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız