Madenciler için beklenen gün

Şilili madencilerin çıkarılmasına çarşamba günü başlanacak.

Haberler 10.10.2010 - 09:56

Şili'de iki aydan uzun süredir altın ve bakır madeninde mahsur kalan madencilerin çıkarılmasına çarşamba günü başlanacağı bildirildi.        

Maden Bakanı Laurence Golborne, yerin 624 metre altındaki işçilerin kurtarılması için açılan ilk tünelin madencilerin bulunduğu yere dün ulaşmasının ardından yaptığı açıklamada, kurtarma ekibinin tünelin en az 96 metresinin çelik borularla desteklenmesine karar vermesi nedeniyle madencilerin çıkarılmasına büyük olasılıkla 13 Ekim Çarşamba günü başlanacağını söyledi.        

Tünelin video kamerayla incelenmesinden sonra böyle bir karar aldığını açıklayan Golborne, tünelin kalan kısımlarının kaya olduğunu, kurtarma ekibinin 5 Ağustostan beri mahsur olan madenciler için yapılan kurtarma kapsülünün tünelden kolaylıkla manevra yapabileceğine karar verdiğini ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız