Mübarek'e 3 yıl hapis cezası

Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, kamu kaynaklarını zimmete geçirmek suçlamasıyla 3 yıl hapse mahkum edildi.

Haberler 21.05.2014 - 13:05

Mısır’da halen askeri bir hapishanede gözaltında tutulan eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek,  bu kez  zimmete para geçirme suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Mübarek, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Aynı davada yargılanan Mübarek'in iki oğlu Alaa ve Cemal Mübarek ise 4'er yıl hapis cezası aldı.

Mübarek ve oğulları, 3 milyon dolar para cezası da ödeyecek. Ayrıca zimmetlerine geçirdikleri belirtilen 17 milyon doları da geri verecek. 86 yaşındaki Hüsnü Mübarek, 2011'de iktidarı bıraktığı halk ayaklanmasında ölen protestocular nedeniyle de yargılanıyor.

2012'de Hüsnü Mübarek bu davada suçlu bulanarak ömür boyu hapse çarptırılmıştı. Ancak 2013'te üst mahkeme, alt mahkemenin kararını bozarak Mübarek'in yeniden yargılanmasına hükmetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız