Mursi'nin yardımcısı istifa etti

Mısır'da daha önceden istifa edileceği konuşulan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yardımcısı Mekki, istifa ettiğini duyurdu. Öte yandan anayasa referandumunda ilk sonuçlara göre 'evet' oyları 'hayır' oylarından fazla çıktı.

Haberler Anadolu Ajansı 22.12.2012 - 18:28

Mısır'da anaysa referandumu oylamaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Yardımcısı Mahmud Mekki'nin istifa ettiği bildirildi.

Mahmud Mekki'nin ofisinden yapılan açıklamada, Mekki'nin cumhurbaşkanlığı yardımcılığından istifa ettiği duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklar daha önceden Mekki'nin istifa edebileceğini duyurmuşlar fakat bu durum resmiyet kazanmamıştı.

Açıklamaya göre, Mekki'nin istifası bugünden itibaren geçerli olacak.

Mısır'da bugün ikinci tur oylaması gerçekleştirilen yeni anayasada, Mekki'nin bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı makamının varlığına değinilmiyor.

Aralık ayı başında da, Mursi'nin 4 danışmanı istifa etmişti.



MISIRLILAR YENİ ANAYSAYA 'EVET' DEDİ
Ülkede 15 Aralık'ta ilk aşaması gerçekleştirilen anayasa referandumunun ikincisi aşaması da tamamlandı. 25 milyon 495 bin 237 seçmenin sandık başına gittiği son aşamada ilk sonuçlara göre 'evet' oyları, 'hayır' oylarından fazla çıktı.

Resmi olmayan verilere göre açılan sandıklardaki oyların yüzde 75,4'ünün 'evet', yüzde 24,6'sının 'hayır' olduğu bildirildi. Oy sayma işlemi halen devam ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız