Mursi'yi tanklar koruyor

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin yetkilerini artıran kararnameyi yayınlamasıyla başlayan siyasi kriz çatışmaya dönüştü. Mursi'nin sarayının önünde tanklar konuşlandırıldı. Göstericilerden bölgeyi terk etmeleri istendi.

Haberler 06.12.2012 - 16:05

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yetkilerini artıran kararnameyi yayınlamasıyla başlayan siyasi kriz çatışmaya dönüştü. Mursi yandaşlarıyla, muhalifler arasında çıkan çatışmalarda 5 kişi öldürüldü, 446 kişi yaralandı.

Muhaliflerin Cumhurbaşkanı Mursi'nin çalışma ofisinin bulunduğu El İttihadiye Sarayı önünde toplanması sonrasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Sarayın çevresine tanklar yerleştirildi. Güvenlik güçleri, çatışmaların yaşandığı El İttihadiye Sarayı'nın çevresinde bulunan göstericilere "buradan ayrılın'' uyarısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Birliği'ne bağlı askerler, saray çevresinden ayrılmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI HALKA SESLENECEK
Cumhurbaşkanı Mursi'nin ise, gün içinde halka sesleneceği duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Muhammed Rifa el-Tahtavi, "Cumhurbaşkanı Mursi bugün halka önemli mesajlar vereceği bir konuşma yapacak'' dedi.

Tahtavi, Mursi'nin göstericilere karşı şiddet kullanılmaması yönünde kesin talimat verdiğini de söyledi.

'BÖLÜNMÜŞLÜK DÜŞMANA HİZMET EDER'
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek veren Müslüman Kardeşler, Mısır'daki bölünmüşlüğün sadece "ulusun düşmanlarının" çıkarlarına hizmet edeceği yönünde bir açıklama yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız