Müzakerelerde bir sonraki durak İstanbul

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ve Almanya'nın oluşturduğu 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerin bir sonraki durağı İstanbul. Müzakereler "uzmanlar" düzeyinde 17-18 Mart'ta İstanbul'da yapılacak.

Haberler 27.02.2013 - 10:33

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'nın oluşturduğu 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakereler Kazakistan'ın Almatı kentinde devam ediyor.

Tahran, Batılı güçlerle Kazakistan'ın Almatı kentinde yapılan nükleer müzakereleri "olumlu bir adım" olarak değerlendirdi.

Görüşmelerle ilgili Rus haber ajansı Itar-tass'a açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Rabkov, İran'ın Fordo nükleer tesislerinde yüzde 20 oranındaki uranyum zenginleştirme çabasından vazgeçmesi halinde, Batılı güçlerin bu ülkeye uyguladığı yaptırımları gevşeteceğini söyledi.

İRAN: URANYUMU MÜZAKERE EDEBİLİRİZ
İran'ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili de, yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirme konusunu Batılı güçlerle müzakere edebileceklerini açıkladı.

İran ile Batılı güçler, müzakerelerin "uzmanlar" düzeyinde 17-18 Mart tarihlerinde İstanbul'da yapılması konusunda anlaştı.

İstanbul'dan çıkacak nükleer müzakere sonuçlarını ise, 5-6 Nisan tarihlerinde taraflar yeniden görüşecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız