Norveç yasta

Norveç, 93 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların şokunda... Bugün ölenler anısına Oslo Katedrali’nde tören vardı. Törene katılan kral ve kraliçe gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberler 24.07.2011 - 19:17

Norveç halkı, bombalı ve silahlı saldırılarda hayatını kaybedenler için ağlıyor. Oslo katedralinde ölenler anısına tören düzenlendi.

Kraliyet ailesi, tören için kilisedeydi. Kral ve kraliçe gözyaşlarına hakim olamadı. Başbakan Jens Stoltenberg, duygu yüklü konuşmasında yaşananları ‘ulusal trajedi’ olarak tanımladı.

Ayin düzenlenen katedralin dışı da içi kadar kalabalıktı. Bombalı saldırıların düzenlendiği bölgeye de ölenler anısına çicekler bırakıldı, mumlar yakıldı. Alan, gece boyunca ziyaretcilerle dolup taştı.

Norveçliler bir yandan yas tutarken bir yandan da içlerinden birisinin, nasıl böylesi bir katliama giriştiği sorusuna yanıt arıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız