Obama Hristiyanlığı tercih etmiş

Yapılan kamuoyu yoklamalarında, Amerikalıların ağırlıklı olarak Müslüman olduğunu düşündüğü ABD Başkanı, bir soru üzerine konuştu.

Haberler Anadolu Ajansı 29.09.2010 - 01:20

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz saray'dan yapılan 'her gün dua eden bir Hristiyan'dır' açıklamasından sonra, 'tercihen Hıristiyan olduğunu' söyledi.

Yapılan son kamuoyu yoklamalarının sonuçlarına göre birçok Amerikalının Müslüman olduğunu düşündüğü Obama, seçmenleriyle New Mexico'da özel bir toplantı gerçekleştirdi.

Obama, bir kadının sorusu üzerine, ''sık sık kiliseye giden bir ailede büyümediğini ve hayatının geç dönemlerinde Hıristiyanlığa vardığını'' belirtti ve ''Sürdürmek istediğim yaşam tarzımın esin kaynağı Hz. İsa'nın öğretisidir'' dedi.

Obama, ABD'nin bütün dinlerin ibadet özgürlüğüne ilişkin Anayasa ile belirlenmiş taahhütlerine uyulması gerektiğini de hatırlattı ve ateistlerle bilinemezcilerin de kabul edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız