Obama'dan Putin'e 'Suriye' telefonu

Suriye'deki iç savaşı durdurmayı amaçlayan Cenevre 2 Konferansı öncesi ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir telefon görüşmesi yaptı.

Haberler 22.01.2014 - 09:37

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cenevre-2 Konferansı'nın hazırlıkları, Suriye'deki kimyasal silahların yok edilmesine yönelik yürütülen uluslararası program dahil Suriye'deki durumu ele aldıkları belirtildi.

Obama-Putin görüşmesinde, İran'ın nükleer programı ve bu hafta Ortak Eylem Planı'nın uygulanmaya başlaması da ele alındı.

Obama-Putin görüşmesinin bir diğer önemli maddesi ise Soçi Kış Olimpiyataları oldu. Obama, Soçi Kış Olimpiyatları'nın güvenliği için Putin'e tam destek önerisinde bulundu.

İki lider, ikili ticaret ve yatırımları artırmaya yönelik somut adımlar üzerinde çalışmada mutabık kaldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız