Obama'ya NSA davası

Cumhuriyetçi senatör ve aşırı muhafazakarlar, milyonlarca Amerikalının telefon kayıtlarının toplamasına izin verdiği için Obama'ya dava açtı.

Haberler Anadolu Ajansı 13.02.2014 - 07:28

ABD'de Cumhuriyetçi Partili Kentucky Senatörü Rand Paul ile aşırı muhafazakar Çay Partisi hareketinin desteklediği bir grup, Başkan Obama'ya dava açtı.

Gerekçe, Obama'nın, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) milyonlarca Amerikalının telefon kayıtlarını toplamasına izin veren politikası.

Senatörü Paul başkent Washington'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davayı, hem kendileri hem de 2006'dan bu yana ABD'de telefon hizmeti alan Amerikalılar adına açtıklarını söyledi.

Paul ve birlikte hareket ettiği grup, NSA'in milyonlarca kişinin telefon görüşmelerinin zamanını, numaralarını ve diğer bilgilerini kayıt altına alan programın ABD Anayasası'nın Dördüncü Düzenlemesi'ne aykırı olduğunu savunuyor.

NSA'in kamuoyunda bir hayli tartışma yaratan programı, eski CIA çalışanı Edward Snowden tarafından basına sızdırılmasıyla açığa çıkmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu dünyanın önde gelen birçok liderinin de dinlendiğinin de anlaşılmasının ardından Beyaz Saray'ın birçok ülkeyle ilişkilerinde sıkıntılar baş göstermiş, ABD içinde de eleştirilerin dozu yükselmişti.

Cumhuriyetçi Senatör Paul, Snowden'ın NSA'in çalışmalarını açıklığa kavuşturmasından sonra kuruma en ağır eleştirileri yönetenlerin başında yer alıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız