Omicron’u ilk bildiren Güney Afrika, Covid-19 karantina kurallarını gevşetti

Güney Afrika hükümeti, toplumda artan bağışıklık oranları dolayısıyla Covid-19'a yakalanan kişilere yönelik karantina kurallarını gevşetme kararı aldı.

Haberler Anadolu Ajansı 01.02.2022 - 17:30

Dünyada halihazırda en yaygın varyant olan Omicron’u 24 Kasım’da ilk bildiren ülke olan Güney Afrika, yeni corona virüs karantinası kararlarını açıkladı.

Hükümetten yapılan açıklamada, Covid-19 testi pozitif çıkan ve semptom göstermeyen kişilere yönelik karantina zorunluluğunun kaldırıldığı bildirildi.

Yeni düzenleme kapsamında semptom gösteren Covid-19 taşıyıcılarının karantina süresinin 10 günden 7 güne indirildiği aktarıldı.
Hükümetin tüm okullarda tam zamanlı eğitime geçişin yeniden başlatılmasına karar verdiği ifade edildi.

Açıklamada, Güney Afrika nüfusunun yüzde 60 ila 80'i aşan Covid-19 bağışıklık oranlarının bu kararların alınmasında etkili olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yeni karantina kurallarının bugünden itibaren uygulamaya girdiği belirtildi.

Güney Afrika'da bugüne kadar 3 milyon 605 bin 222 kişi Covid-19'a yakalandı, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 95 bini geçti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız