Pakistan'da seçim krizi: Han destekçileri yeniden sokakta

Pakistan'daki seçimlerde hile yapıldı iddiasıyla protesto düzenleyen eski başbakan İmran Han destekçileri, otoyolları kapattı. Eyleme diğer siyasi partiler de katıldı.

Haberler ntv.com.tr 12.02.2024 - 15:52

Pakistan'ın cezaevindeki eski Başbakanı İmran Han'ın binlerce destekçisi ve diğer siyasi partilerin üyeleri, seçimlere hile iddalarını protesto etmek için meydanlara çıktı.

Protestocular, ülkenin güneybatısındaki önemli otoyolları kapatarak eylem yaptı.

Perşembe günü, yeni parlamentoyu seçmek üzere yapılan oylama, oy hilesi iddiaları, cep telefonlarının daha önce görülmemiş bir şekilde kapatılması ve Han ile partisi Pakistan Adalet Hareketi'nin (PTI) oylamanın dışında bırakılmasıyla gölgelenmişti.

Seçimi kazananlar zaferlerini kutlarken, PTI ve diğer partiler onlarca seçim bölgesinde yenilgilerini kabul etmeyi reddetti. Han'ın çok sayıdaki destekçisi hafta sonu doğudaki Lahor kentinde oylara hile karıştırıldığı iddialarını protesto ederken kısa süreliğine gözaltına alındı.

Dün yayınlanan son sonuçlara göre Han'ın desteklediği adaylar, yaklaşık iki yıl önce kendisini iktidardan indiren siyasi partilerden daha fazla sandalye kazandı.

Ancak hiçbir parti çoğunluğu elde edemediği için partilerin koalisyon hükümeti kurma konusunda görüşmeler yapması gerekecek.

Yeni parlamento, ülkenin bir sonraki başbakanını seçecek.



Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız