Putin İHA ile üslere saldırıda hangi ülkeyi işaret etti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin dün bir telefon görüşmesi yaptı. Gündemdeki başlıklardan en önemlisi Suriye'deki Rus üslerine insansız hava araçlarıyla yapılan saldırı girişimleriydi. Putin, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek, "Rus üslerine yapılan saldırıların arkasında Türkiye yok. Saldırının arkasında kim olduğunu biliyoruz" dedi. Ancak Putin ülke ismi vermedi. Peki Moskova hangi ülkeyi işaret etti?

Haberler 12.01.2018 - 12:24 Son Güncelleme : 12.01.2018 - 12:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la dün telefon görüşmesi gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ardından kameraların karşısına geçerek şu açıklamayı yaptı.

Putin, "Yan odada Türkiye Cumhurbaşkanı ile konuştum. Konuştuğumuz konular arasında bu da vardı. Türk ordusunun, Türk hükümetinin ve Türk güçlerinin bu işle hiçbir ilgisinin olmadığından eminim" dedi.

Rusya'nın Suriye'deki üslerine yönelik insansız hava araçlarıyla yapılan saldırı değerlendiren Putin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar provokatörlerdi ama Türkler değildi. Kim olduklarini biliyoruz. Kaç kişi olduklarını ve paralarını kimin ödediğini biliyoruz."

"Saldırının arkasında kim olduğunu biliyoruz" diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülke ismi ise vermedi.

Rusya lideri Putin, Hmeymim ve Tartus üslerini hedef alan İH'ların ilkel göründüğünü ancak teknolojik öğeler içerdiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, ilk açıklamasında İHA'lardaki patlayıcıların farklı ülkelerden geldiğini, bunlar arasında Ukrayna'nın da bulunduğunu açıklamıştı.

RUSYA, ABD'Yİ İŞARET ETTİ 

Bakanlığın İHA Dairesi Başkanı Tümgeneral Aleksander Novikov, saldırının internette bulunmayan seyrüsefer bilgisine, karmaşık mühendislik çalışmasına ve gelişmiş testlere gerek duyduğunu belirtti.

Rus general Novikov da ülke ismi vermedi ancak Savunma Bakanliği Amerika Birleşik Devletleri'ni ima etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırının olduğu saatlerde Amerikan askeri istihbarat uçağının Akdeniz'de, Rus üslerinin yakınında görüldüğünü duyurdu.

İHA'ların, İdlib'in Rus üslerine 50 kilometre uzaklıktaki El Muazzara bölgesinden gönderildiği belirtildi.

PENTAGON'DAN YALANLAMA

Rusya'nin imalarina ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yalanlama geldi. ABD'li General Fenetth F. McKenzie, "Amerika Birleşik Devletleri Rus üssüne İHA saldırısına hiçbir şekilde karışmadı" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız