Reagan'ı yaralayan saldırgan serbest kalıyor

ABD eski Başkanı Ronald Reagan'a suikast girişiminde bulunmaktan yargılanan saldırganın serbest bırakılmasına karar verildi.

Haberler NTV Haber 28.07.2016 - 12:44 Son Güncelleme : 28.07.2016 - 13:01

1981 yılının mart ayında Washington'da bir otelin önünde ABD Başkanı Ronald Reagan'ı öldürmeye teşebbüs eden John Hinckley "akli dengesi yerinde olmadığı" gerekçesiyle gönderildiği psikiyatri kliniğinden gelecek ay taburcu olacak.

Yargıç bir süredir ayın 17 gününü Virginia'daki annesinin evinde sıkı denetim altında geçirmesine izin verilen Hinckley'in 5 Ağustos'tan itibaren "nekahat izni" kapsamında sürekli olarak bu adreste kalabileceğine hükmetti.

Suikast girişimcisi John Hinckley, Reagan'ı başkan seçilmesinden birkaç hafta sonra ciğerlerinden yaralamıştı.

Hinckley'ın saldırıyı, saplantısı olan sinema oyuncusu Jodie Foster'a kendisini beğendirmek umuduyla gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.
Suikast girişimcisi John Hinckley 1981'de Beyaz Saray'ın önünde görülüyor. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız