Rus jetinden ABD keşif uçağına önleme

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir SU-27 Flanker tipi savaş uçağının, ABD RC-135 tipi keşif uçağına Baltık Denizi üzerinde önleme yaptığını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 20.06.2017 - 22:04

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis, söz konusu önlemenin 19 Haziran günü meydana geldiğini ve ABD ordusunun önlemeyi “güvenli olmayan ve profesyonel olmayan” bir yakınlaşma olarak nitelediğini söyledi.

Bazı haberlerde yer alan Rus uçağının Amerikan uçağına 5 fit (1,5 metre) kadar yaklaştığına yönelik iddiaları yanıtsız bırakan Davis, “Rus pilotunun uçağı üzerindeki zayıf kontrolünden dolayı, RC-135 komutanı, önlemeyi güvenli olmayan bir adım olarak değerlendirdi.” dedi.

Söz konusu önlemenin uluslararası hava sahasında gerçekleştiğini ifade eden Davis, ABD uçağının, Rusya’nın Kaliningrad’daki stratejik askeri üssüne ne kadar mesafede olduğunu ise bilmediğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız