Sarkozy Dağlık Karabağ sorununda devrede

Fransa Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununu çözmek için devreye girdi.

Haberler NTV Haber 13.10.2011 - 18:21

Rus Nezavizimaya gazetesindeki habere göre, Sarkozy'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı Güney Kafkasya gezisinde gerçekleştirdiği temaslarda Dağlık Karabağ konusu gündeme geldi.

Gazete, Bakü ve Erivan'a görütülen bu önerinin, daha önce Amerika ve Rusya liderlerince de onaylandığını belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov da, Fransa, Rusya ve Amerikalıların arabulucuların bu ay sonunda bölgeye geleceğini açıkladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı’nın yardımcısı Araza Azimov, Ermenistan'ın ülkesini yeni bir Karabağ savaşına ittiğini söyledi.

Ukrayna basınına konuşan Azimov, Erivan yönetiminin son dönemde, aktif olarak saldırıyı amaçlı silahlar satın aldığına dikkat çekerek, 'Erivan'ın, Güney Kafkasya'da yeni bir kriz peşinde olduğunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız