Seçimlerden Obama için kötü haber çıktı

ABD'de Obama yönetimi için sınav olarak nitelendirilen ara seçimlerde, Demokrat Parti oy kaybetti.

Haberler 04.11.2009 - 11:12

ABD Başkanı Barack Obama için sınav olarak nitelendirilen ara seçimlerde lideri olduğu Demokrat Parti, rakibi Cumhuriyetçilere karşı ağır bir yenilgiye uğradı. New York'un milyoner belediye başkanı Michael Bloomberg de kılpayı yeniden seçildi.

İki dönemdir New York'un belediye başkanlığını yapan bağımsız aday Michael Bloomberg, oyların yüzde 51'ini alırken, Demokrat rakibi yüzde 46 oranında oy aldı. Bloomberg'in seçim kampanyası için kişisel servetinden 90 milyon dolar harcadığı tahmin ediliyor.

Pennsylvanya eyaletinin York kentinde ise ilk kez bir siyah belediye başkanı seçildi. 40 yıl önce ırkçı isyanın patlak verdiği kentte, demokratların adayı Kim Baracey seçimi kazandı.

EŞCİNSEL EVLİLİĞE ONAY ÇIKMADI
Demokratlar valilik seçimlerinde ise hayalkırıklığına uğradı. Geçen yılki başkanlık seçimlerinde Obama'ya oy veren iki önemli eyalet Virginia ve New Jersey'de Cumhuriyetçiler kazandı.

Maine eyaletinde ise eşcinsel evliliklere onay veren yasa referanduma sunuldu, ancak reddedildi. Ara seçimler Obama yönetimi için sınav olarak nitelendiriliyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız