İsrail: Türkiye ile 1951 yılından bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalanacak

SON DAKİKA HABERİ: İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye ile 1951 yılından bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalanacak. Varılan anlaşma ile İsrailli hava yolu şirketleri Türkiye'deki bazı noktalara uçuşlar gerçekleştirecek" denildi.

Haberler 07.07.2022 - 09:49

Son dakika haberi! İsrail ve Türkiye, imzalanacak yeni bir havacılık anlaşması kapsamında ikili havayolu trafiğini genişletecek.

İsrail Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu tür bir anlaşmanın 1951'den bu yana ilk kez yapılacağı belirtildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Anlaşmanın, Türk şirketlerinin İsrail'e uçuşlarının yanı sıra İsrailli şirketlerin Türkiye'deki çeşitli noktalara uçuşlarının yeniden başlamasıyla sonuçlanması bekleniyor."

TİCARİ ATEŞELİĞİN YENİDEN AÇILMASI BEKLENİYOR

Bununla birlikte, İsrail Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine bağlı olarak faaliyet gösteren ekonomik ve ticari ateşeliğini yeniden açmaya hazırlanıyor. İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai, “Ekonomik ataşeliğin yeniden açılması, İsrail’in Türkiye ile ekonomik bağları derinleştirme taahhüdünü yansıtıyor” dedi.

Barbivai aynı zamanda on yıl aradan sonra ilk kez yakın bir dönemde Türkiye ve İsrail arasında ortak bir ekonomik konferansın düzenlenmesini hedeflediklerini aktardı.

İsrail Ekonomi Bakanlığı, ateşeliğin şu anda Türkiye’ye ihracat yapan bin 500’den fazla İsrailli şirkete yardımcı olacağını söyledi.

İki ülke 2018’de büyükelçilerini karşılıklı olarak sınır dışı etmiş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un geçen Mart ayında Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmesiyle ilişkilerde normalleşme süreci başlamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız