SON DAKİKA: Endonezya'da 6.8 büyüklüğünde deprem

SON DAKİKA HABERİ: Endonezya'nın Java Adası açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası verilen tsunami alarmı kaldırıldı.

Haberler ntv.com.tr 02.08.2019 - 15:21 Son Güncelleme : 02.08.2019 - 18:47

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Tugu Hilir'in 105 kilometre güneybatısı olan 6,8 büyüklüğündeki depremin yerin 42,8 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), Twitter'dan, büyüklüğünü 7,4 olarak duyurduğu depremin ardından yapılan tsunami uyarısının kaldırıldığını bildirdi.

Pandeglang bölge yöneticisi Irna Narulita, deprem nedeniyle bölgede en az 22 evin yıkıldığını belirterek şimdiye kadar can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Ulusal Afet Ajansı Sözcüsü Agus Wibow da can veya mal kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin incelemelerin sürdüğünü aktardı.

Endonezya'da 28 Eylül 2018'de Sulawesi Adası'ndaki Palu Körfezi'nde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami Donggala, Palu ve Sigi bölgelerini etkilemiş, 4 bin 340 kişi hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız