Süre doldu ateşkes sağlanamadı

Gazze'de ilan edilen 72 saatlik ateşkesin süresi doldu. Ateşkesin uzatılması yönünde şu ana kadar Filistinli gruplar ve İsrail arasında bir anlaşma sağlanamadı.

Haberler 08.08.2014 - 08:33

Gazze'deki 72 saatlik ateşkesin süresi doldu. Taraflar ateşkesin uzatılması için görüşmeye devam ediyor.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kahire'deki müzakerelerde İsrail ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle Filistinli grupların ateşkesin uzatılmasını kabul etmediğini, taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

İsrail, bitmesine 2 saat kala Hamas'ın 2 roket atarak ateşkesi bozduğunu iddia etti. Hamas ise, İsrail'in bu iddiasını yalanladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları şartlarının kabul edilmemesi halinde saldırılarını sürdüreceğini açıklamıştı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen kalıcı ateşkes görüşmelerinde ise, İsrail 72 saatlik ateşkesin uzatılmasını önermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız