Suriye'de şiddetin gölgesinde seçim

Suriye'de bugün, çatışmalar ve muhalefet boykotunun gölgesinde yerel seçimler yapılıyor.

Haberler 12.12.2011 - 10:42

Ağustos ayında yasalarda gerçekleştirilen değişikliklerin ardından yapılan yerel seçim, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, reform vaadlerinin bir parçası olarak görülüyor.

MUHALEFETTEN BOYKOT ÇAĞRISI
Esad yönetimi bu yerel seçimlerin öncekilerden daha özgür olacağını savunurken muhalefet, seçmenlere sandığı boykot etmeleri çağrısında bulundu.

Muhalifler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmaların gölgesinde yapılan seçimlere, şiddet olayları nedeniyle katılımın yüksek olması beklenmiyor.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Ülkenin çeşitli bölgelerinde çatışmalar devam ederken, dün yaşanan olaylarda 18 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Muhalifler dün yaşanan olaylarda çok sayıda zırhlı aracı imha ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız