Suriyeli muhalifler ateşkes konusunda umutsuz

Suriyeli muhalifler, ABD ve Rusya'nın girişimiyle geçen pazartesi günü yürürlüğe giren ateşkesin başarısız olduğunu ve çöktüğünü duyurdu.

Haberler NTV Haber 19.09.2016 - 12:14

Bugün itibariyle 7 günlük sürenin dolmasıyla Suriye'de ilan edilen ateşkes sona erdi. Suriye muhaliflerden gelen açıklamalar ateşkesin uzatılmayacağı yönünde.

Halep merkezli muhalifler, ateşkesin başarısız olduğunu ve sona erdiğini söyledi. halep'in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yardım ulaştırılacağı ümidinin kalmadığı belirtildi.

Muhalifler yeni operasyonlara hazırlık yaptıklarını da kaydetti.

Suriye'de Esad rejiminin, ABD ve Rusya öncülüğünde sağlanan ateşkesi 1 hafta içinde 254 kez ihlal ettiği de iddia edildi.

Cenevre'de bir araya gelen ABD ve Rusya dışişleri bakanlarının çağrısı üzerine geçen pazartesi günü Suriye'de ateşkes ilan edilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız