"Suriye'nin komşularına 7 milyar euro ödensin"

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, iç savaştan kaçan Suriyeli sığınmacıları ağırlayan komşu ülkelere ödeme yapılması için AB liderlerine çağrıda bulundu.

Haberler DW Türkçe 19.09.2015 - 15:52

Martin Schulz

AP Başkanı Martin Schulz, Suriye'ye komşu Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e söz verilen yardımın yapılmasını istedi. Schulz, paranın önümüzdeki hafta içinde transfer edilmesini talep etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) verilerine göre, evini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin 6,5 milyonu ülke içinde kaçacak yer ararken, 2 milyon 600 bin kişi bölge ülkelerine sığındı. Türkiye'ye 2 milyon, Lübnan'a ise 1 milyon 200 bin dolayında Suriyeli sığındı.

"SAĞA KAYMA AVRUPA İÇİN BİR TEHDİT"

AP Başkanı Martin Schulz, sığınmacı krizinde başta Macaristan olmak üzere bazı Avrupa ülkelerini yeterli dayanışma göstermemekle suçladı. Sağa kaymanın Avrupa açısından bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Schulz, "Avrupa Birliği insanlar, halklar ve devletlerle dayanışmak zorundadır" dedi.

AB liderlerinin çarşamba günü (23 Eylül) sığınmacı krizini görüşmek üzere acil bir zirve kapsamında bir araya gelmesi planlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız