Suudi Savcılığı: 201 kişi gözaltında (100 milyar dolar)

Suudi Arabistan'da savcılık dünya gündemine oturan gözaltılara ilişkin açıklama yaptı. Savcılık yolsuzluk operasyonu kapsamında 208 kişinin sorguya çağrıldığını duyurdu. Savcılıktan yapılan açıklamaya göre 201 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltındakiler 100 milyar dolarlık yolsuzlukla suçlanıyor. Suudi Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarına "Lübnan'ı terkedin" çağrısı yaptı.

Haberler NTV Haber 09.11.2017 - 17:20 Son Güncelleme : 09.11.2017 - 17:47

Suudi Arabistan'da geçen haftasonu başlayan gözaltılara ilişkin savcılık açıklamaya yaptı. Toplamda 201 kişinin gözaltında olduğunu duyuran Suudi savcılığı söz konusu kişilerin 100 milyar dolarlık yolsuzluktan sorumlu tutulduğunu belirtti. Savcılık toplamda 208 kişinin sorguya çağrıldığını belirtti. 

Gözaltına alınanlar arasında Suudi prensler, dört bakan ve onlarca eski bakan bulunuyor. Gözaltıların başındaki ismin Veliaht Prens Muhammed bin Selman olduğu biliniyor. Kamuoyuna yolsuzlukla mücadele olarak aktarılan gözaltılar muhalif kesimler tarafından Selman'ın iktidarını güçlendirme hamlesi olarak görülüyor. 

700 BİN BANKA HESABINA EL KONULDU

Suudi Arabistan'da gözaltına alınanlar arasında zengin işadamları da bulunuyor. Kraliyet ailesine mensup 37 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin işadamlarından biri olan Prens Suud'un da gözaltında olduğu belirtiliyor. Ancak savcılık gözaltında olan kişilerin isimlerini şüphelilerin yasal haklarını korumak gerekçesiyle paylaşmayı reddediyor. 

Uzun yıllar boyunca süren yolsuzluklarda Suudi Arabistan devletinin 100 milyar dolar zarara uğratıldığı ifade ediliyor. Savcılık incelemeler nedeniyle 700 bin banka hesabına da el konulduğunu açıkladı. 

SUUDİ ARABİSTAN'DAN VATANDAŞLARINA LÜBNAN UYARISI

Öte yandan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da bulunan vatandaşlarına acilen geri dönmeleri çağrısında bulundu. Bakanlık ayrıca vatandaşlarından Lübnan'a gitmemelerini istedi. Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasını açıklamasının ardından iki ülke arasındaki ilişkiler geriliyor. 

Hariri son dönemlerde sık sık Suudi Arabistan'a gitmiş ve istifasını da Riyad'da açıklamıştı. İstifasından sonra ülkesine dönmeyen Hariri'nin Suudi Arabistan'da rehin tutulduğu iddia ediliyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız