Trump destekçisinin katil zanlısını polis öldürdü

ABD'de polisin, geçen hafta sonu Portland'da Başkan Donald Trump destekçisi bir aktivistin öldürülmesine ilişkin hakkında soruşturma yürütülen zanlıyı öldürdüğü bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 04.09.2020 - 12:30 Son Güncelleme : 04.09.2020 - 12:31

Yetkililer, Portland'da gerçekleştirilen ırkçılık karşıtı protestolarda bir aktivistin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkındaki gözaltı kararı uygulanmak istenen Michael Reinoehl'un öldürüldüğünü açıkladı.

Reinoehl'un Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde kendisini gözaltına almaya çalışan polislere silah çekerek karşılık verdiği ve bu sırada öldürüldüğü belirtildi.

Ayrıca, Reinoehl'in halka açık yerde şarjörü dolu tabanca bulundurduğu ve gözaltı kararının icra edilmesine mukavemet gösterdiği ifade edildi.

Black Lives Matter protestocuları, mayıs ayında George Floyd'un öldürülmesinden bu yana Portland'da bir dizi gösteriler düzenlerken şehirde sağcı gruplarla çatışmalar yaşanmıştı.

Reinoehl, taraflar arasındaki olaylarda hayatını kaybeden Patriot Prayer grubu üyesi Aaron Danielson'ı öldürmekle suçlanmıştı.

ABD Başkan Donald Trump ise olaya ilişkin yaptığı Twitter paylaşımında polisi harekete geçmeye çağırmış ve "Portland polisi neden Aaron Jay Danielson'ın soğukkanlı katilini tutuklamıyor. İşini yap ve çabuk yap." ifadelerini kullanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız