Trump'tan açıklama: Her şey yolunda

ABD Başkanı Trump, İran'ın Irak'taki iki ABD üssüne yönelik füze saldırısıyla ilgili açıklama geldi. Trump'ın mesajının beklenen sertlikten uzak olması, İran saldırısında herhangi bir kaybın yaşanmamasına bağlandı.

Haberler ntv.com.tr 08.01.2020 - 06:02

İran, Irak'taki iki ABD üssünü füzelerle vurdu. 

Saldırı sonrası kurmaylarıyla bir toplantı yapan Trump'ın, duyurulan ulusa sesleniş konuşmasını yapmayacağı belirtilirken, ABD Başkanı alışıldığı üzere Twitter'dan bir mesaj paylaştı.

ABD Başkanı, "Her şey iyi! Irak'taki iki askeri üssümüze İran'dan füzeler fırlatıldı. Kayıp ve hasarları değerlendiriyoruz. Dünyanın en güçlü ve iyi donanımlı ordusuna bizde. Yarın sabah bir açıklama yapacağım." dedi. 

Trump'ın açıklamasının, beklenenden daha yumuşak ifadeler içermesiyle ilgili, NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay'dan şu değerlendirme geldi: 

"Anlaşılan o ki, bazı medya kuruluşlarına Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı tarafından verild,iği iddia edilen bilgiler doğru. O iddia, saldırılarda herhangi bir ABD askerinin ölmemiş olması. Trump, o yüzden sert olmayan, tehdit içermeyen tweet atmakla kapattı geceyi. Hasar tepsit çalışamaları devam ediyor ve sabah olur olmaz durum netleşinde ABD'nin pozisyonu da belli olacaktır..." 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız