Trump'tan Suriye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, gelecek hafta Suriye'de DAEŞ'in yüzde 100'ünü temizlediklerini resmen açıklayabileceklerini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.02.2019 - 00:11

Trump, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı DAEŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuştu.

ABD Başkanı, gelecek hafta Suriye'de DAEŞ'in yüzde 100'ünü temizlediklerini resmen açıklayabileceklerini belirterek, "Resmi açıklamayı beklemek istiyorum." dedi.

Göreve geldiği süre içerisinde DAEŞ'e karşı verdiği mücadeleye ilişkin bilgi veren Trump, seçimleri kazanmasının ardından yaptığı ilk işlerden birisinin Pentagon'a giderek DAEŞ'i ortadan kaldıracak bir plan hazırlamalarını istemek olduğunu söyledi.

DAEŞ'in daha önce özellikle internet üzerinden propaganda faaliyetleri yaptığını kaydeden Trump, "Artık bu alanda da etkili değiller." diye konuştu.

Trump, ayrıca, DAEŞ'e karşı verdikleri mücadelede koalisyon üyesi ülkelere teşekkür ederek, "DAEŞ'in üst düzey 60'tan fazla üyesini elimine ettik." ifadesini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız