Türkiye ABD ve Rusya arasında arabulucu iddiası

Suriye nedeniyle gerilen ABD - Rusya ilişkilerine dair önemli bir iddia ortaya atıldı. Emekli bir Rus general, Türkiye'nin iki ülke arasında arabuluculuk rolü üstlendiğini söyledi.

Haberler NTV Haber 12.04.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 12.04.2018 - 12:48

Rusya Parlamentosu Savunma Komitesi Başkanı emekli General Vladimir Şamanov, ABD ve Rusya arasındaki krizde Türkiye'nin arabulucu olduğunu söyledi.

Hürriyet'in haberine göre Şamanov, Rusya ve ABD Genelkurmay Başkanlıkları arasında yeni temasın başladığını söyledi.

Şamanov, "Temas Türkiye'deki meslektaşımız üzerinden sağlandı" dedi. Emekli General Şamanov ABD ve Rusya arasında NATO irtibat kanallarının da kullanıldığını belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkiler Duma'da Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların ardından gerilmişti. 

ERDOĞAN-TRUMP'LA GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki liderin Suriye'deki son gelişmeler hakkında fiki teatisinde bulunduğu belirtildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da "Liderler, gündemdeki sorunlar için iletişimde kalacak" denildi.

ABD SURİYE'Yİ VURACAK MI? (BİR TWEET İLE FÜZE TEHDİDİ)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız