Ukrayna, ABD'den yeni drone karşıtı silah istedi

ABD basını Ukrayna'dan Washington'a gönderilen bir mektuba ulaştı. Mektupta Kiev yönetimi, ABD'den Rus saldırılarına karşı drone savunma sistemleri talep ediyor.

Haberler ntv.com.tr 09.11.2022 - 11:15

Kiev semalarında bir Rus drone'u

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefanchuk tarafından imzalanan ve ABC News tarafından elde edilen bir mektuba göre, Kiev hükümeti ABD'den Rus saldırılarına karşı bir dizi C-RAM Minigun hava savunma sistemi talep etti.

Stefanchuk'un ABD Kongresi'nin üst düzey üyelerine yazdığı mektupta, “önemli nesneleri, özellikle de önemli enerji santrallerini korumak” için silah talep ettiği bildirildi.

Ayrıca Ukrayna ordusunun "düşman hatlarının çok gerisindeki" insansız hava aracı fırlatma alanlarını hedefleyebilmesi için daha uzun menzilli füzeler istedi.

Raytheon yapımı Kara Tabanlı Phalanx Silah Sistemleri (LPWS) , yaygın olarak Counter-Rocket, Artillery, Harç (C-RAM) sistemleri olarak bilinen donanma noktası savunma silahlarının ABD Ordusu versiyonu.

LPWS, hareketlilik için bir traktör römorkuna monte edilmiş halde.

ABD ordusu bu sistemleri, Bağdat ve Kabil gibi yerlerdeki büyükelçiliklerini havan toplarına ve roketlere karşı korumak için kullandı. 

Pentagon Ukrayna'nın talepleri hakkında yorum yapmazken, ABD ordusu teçhizata odaklanıldığını söyledi.

Pentagon sözcüsü Yarbay Garron Garn ABC'ye verdiği demeçte , "Ukrayna'nın öncelikli güvenlik yardımı taleplerini yerine getirmek için 24 saat çalışıyoruz, müsait olduklarında ABD stoklarından silah teslim ediyoruz" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız