Ürdün'de tartışmalı vergi yasa tasarısı geri çekilecek

Ürdün'de yoğun protestolara neden olan gelir vergisi yasa tasarısı geri çekilecek. Açıklamayı yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ömer ez-Rezzaz yaptı.

Haberler Anadolu Ajansı 07.06.2018 - 15:48

Ürdün'de Başbakan Hani el-Mulki'nin istifasının ardından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ömer er-Rezzaz, Meclis Başkanı ve bazı milletvekilleriyle yaptığı görüşmelerin ardından başkent Amman'da basın toplantısı düzenledi.

Rezzaz, tartışmalı gelir vergisi yasa tasarısının gelecek hafta yeni hükümetin kurulmasının ardından meclisteki ilgili komisyondan çekileceğini söyledi.

Rezzaz'ın konuya ilişkin meslek sendikalarıyla da bugün ilerleyen saatlerde bir araya geleceği belirtildi.

PROTESTOLAR BAŞBAKANIN İSTİFASINI GETİRMİŞTİ
Ürdün bir haftadan uzun süredir söz konusu tasarıya karşı geniş çaplı protestolara sahne oldu.

Ürdün hükümeti, 100 milyon dinar (yaklaşık 141 milyon dolar) gelir getireceğini savunduğu vergi yasa tasarısını mayıs ayının sonunda Temsilciler Meclisi'ne sevk etmişti.

IMF'nin diktesi olarak görülen tasarı, birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanmış, başkent Amman'ın yanı sıra birçok kentte gösteriler düzenlenmişti.

Başbakan Mulki, yoğun protestolar üzerine pazartesi günü istifa etti, ancak ülkedeki gösteriler durulmadı.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mulki'nin istifasının ardından kabinede Eğitim Bakanı olarak görev yapan Ömer er-Rezzaz'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız