Lufthansa'da pilotlar greve gidecek

Lufthansa'da görevli pilotlar, ücret artışı taleplerinden sonuç çıkmaması üzerine greve gidecek. İş bırakma eylemleri 24 saat önceden duyurulacak.

Haberler Anadolu Ajansı 14.11.2016 - 22:43

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da görevli pilotların ücret artışı talebiyle greve gideceği bildirildi. 

Vereinigung Cockpit (VC) sendikasından yapılan açıklamada, pilotların ücret artışı konusunda Lufthansa ile yaptıkları görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.

Bu nedenle Lufthansa ve Luftansa Cargo şirketlerinde grevlerin beklenebileceği ifade edilen açıklamada, iş bırakma eylemlerinin 24 saat önceden duyurulacağı kaydedildi.

Açıklamada, Luftahansa'nın son 5 yılda 5 milyar euro'dan fazla gelir elde etmesine rağmen bu dönemde pilotlara ücret artışı yapmadığına dikkat çekildi.

VC'ninyılda ortalama yüzde 3,66 ücret artışı talep ettiği belirtilen açıklamada, işverenin ücret artışı yapmak istemediği ifade edildi.

Açıklamada, Lufthansa'nın son anda uzlaşmaya gitme teklifini VC’nin reddettiği kaydedildi.

Luftansa'da pilotlar 2014'den beri 13 kez greve gitmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız