ALES sınavı ne zaman? ALES yeni sınav tarihi belli oldu mu?

Corona virüs tedbirleri nedeniyle ertelenen ALES/2 sınavı ne zaman olacağı merak ediliyor. ALES/2 sınavına katılacak adaylar sınav ne zaman yapılacak, yeni sınav tarihi açıklandı mı sorularının cevaplarını arıyor. İşte ALES/2 sınavı ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar…

Haberler 30.12.2020 - 10:39

Corona virüs tedbirleri kapsamında ertlenen ÖSYM tüm sınavları iptal etmişti.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 

"Cumhurbaşkanlığımızın Covid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir" denilmişti.

ALES/2 NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav tarihlerinin ertelenmesinin ardından adaylar, yeni sınav tarihi ne zaman sorusuna cevap arıyor. ALES/2 sınavının yüz yüze eğitim başlaması ile birlikte yapılacağı planlanıyor. Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara göre yüz yüze eğitim 15 Şubat tarihinde başlayacak. Yeni tarih için ÖSYM’den henüz bir açıklama gelmedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız